Boller i karry

4 pers.

Ingredienser

500 g hakket kalv og flæsk
salt, friskkværnet peber
3 hele æg
1/4 liter sødmælk
125 g hvedemel

Sauce:
1½ spsk. karry
5 røde æbler
2 løg
1 liter hønsefond
100 g smør
50 g mel
2 dl piskefløde

Fremgangsmåde

Det hakkede fars røres sejt med salt. Tilsæt mel et æg ad gangen. Tilsidst tilsættes mælken og peber. Lad farsen hvile i 30 minutter i køleskab. Sæt en stor gryde over med vand og bring det i kog med salt, laurbær og peber. Form til små boller og kog i det kogende vand i 8 minutter. Bollerne tages op og puttes i karrysaucen.
Sauce:
Smørret smeltes i en tykbundet gryde. De hakkede løg og æbler kommes i og sauteres af. Tilsæt karry og rist den godt af. Melet drysses i og bages af. Tilsæt hønsefond og lad det småsimre i ca. 20 minutter. Saucen blendes og sigtes, derefter koges den op med piskefløde og smages til med salt og friskkværnet peber.
Bollerne komems i. Serveres med løse ris.

Comments

comments

DEL
Tidligere artikelMad ud af huset
Næste artikelIndkøbspolitik