header

Kebab med marineret svinekam

Ingredienser

svinekam, ridste og med benene skåret fra
2 spsk. fennikelfrø
1 hvidløg
frisk rosmarin
salt

Marinade:
balsamico
olivenolie
friske laurbærblade

Fremgangsmåde

Knus fennikelfrø i en morter. Drys dem på undersiden af stegen. Hvidløget knuses let i morteren. Smør kødet med hvidløg. Vend stegen om, så sværen er opad. Hak rosmarin groft og læg det ned i ridserne. Læg overskydende rosmarin, hvidløg og fennikelfrø i en bradepande. Hæld balsamico over, så bunden er dækket. Tilsæt lidt olivenolie. Riv laurbærbladene groft og læg dem i bunden af bradepanden. Læg stegen ned i bradepanden med kødsiden nedad. Lad kødet hvile i marinaden i 30 minutter. Tag derefter stegen op og læg de afskårne ben i bunden af bradepanden. Læg stegen ovenpå benene. Drys salt på stegens kødside og på sværen. Sæt ovnen på fuldt blus og sæt stegen ind.
Efter 20 minutter skrues der ned til 220 grader. Stegen skal have 1 time ialt. Stegen serveres i tynde skiver med pitabrød. Hæld skyen fra bradepanden over kødet inden servering.