header

Svenske bondekager

Småkager der især serveres til jul. De har en fin karamelsmag.
ca. 30 stk.

Ingredienser

200 g smør
200 g sukker
3 spsk. lys sirup eller ahornsirup
75 g mandler
300 g mel
8 g potaske

Fremgangsmåde

Bland smør, sukker og sirup sammen i en fodprocessor. Tilsæt mandlerne, der ikke skal smuttes, og hak dem med. Hæld dejen over i en anden skål og sigt melet i. Rør potasken ud i lidt vand og hæld det i dejen.
Rul dejen til en 4 cm. tyk pølse. Hvis dejen er for klistret, lægges den først i køleskab i ca. 15 minutter, inden den rulles ud. Lad pølsen hivld i køleskab til næste dag.
Sæt ovnen på 180 grader. Skær pølsen i skiver på ca. 3 mm. Læg kagerne på en plade med store mellemrum, da de flyder en del ud. Bag dem midt i ovnen, til de er gyldne, ca. 10 minutter. Når kagerne er nybagte, vil de være helt sprøde, men efter nogen tid bliver de seje, og det er sådan de skal være.