Svenske bondekager

Småkager der især serveres til jul. De har en fin karamelsmag.
ca. 30 stk.

Ingredienser

200 g smør
200 g sukker
3 spsk. lys sirup eller ahornsirup
75 g mandler
300 g mel
8 g potaske

Fremgangsmåde

Bland smør, sukker og sirup sammen i en fodprocessor. Tilsæt mandlerne, der ikke skal smuttes, og hak dem med. Hæld dejen over i en anden skål og sigt melet i. Rør potasken ud i lidt vand og hæld det i dejen.
Rul dejen til en 4 cm. tyk pølse. Hvis dejen er for klistret, lægges den først i køleskab i ca. 15 minutter, inden den rulles ud. Lad pølsen hivld i køleskab til næste dag.
Sæt ovnen på 180 grader. Skær pølsen i skiver på ca. 3 mm. Læg kagerne på en plade med store mellemrum, da de flyder en del ud. Bag dem midt i ovnen, til de er gyldne, ca. 10 minutter. Når kagerne er nybagte, vil de være helt sprøde, men efter nogen tid bliver de seje, og det er sådan de skal være.

Comments

comments

DEL
Tidligere artikelMad ud af huset
Næste artikelIndkøbspolitik