Kødtærte

4 pers.

Ingredienser

Dej:
150 g mel
70 g smør
1-2 spsk. koldt vand

Fyld:
500 g hakket oksekød
1 løg
2 spsk. olie
250 g champignon
1 spsk. chilisauce
2 spsk. tomatpure
1 tsk. paprika
salt, friskkværnet peber
ca. 12 oliven
æg til pensling

Fremgangsmåde

Hak det kolde smør i melet og smuldr det grynet. Saml dejen med koldt vand. Læg det koldt, mens fyldet laves.
Pil og hak løget. Skær champignon og oliven i skiver og peberfrugt i korte strimler. Svits løg og kød i en dyb pande, til det smuldrer. Tag det op, svits champignonerne. Kom kødet tilbage sammen med krydderier, chilisauce, tomatpure, peberfrugt og oliven. Lad det varme godt igennem. Tag gryden af varmen. Pisk ægget let sammen og vend det i. Smør et ildfast fad eller tærteform og kom kødfyldet i. Rul dejen ud og dæk fyldet. Skær kanten til og lav et hul i midten. Pensl med æg. Bag tærten i 30 minutter midt i ovnen ved 200 grader. Server varm med en grøn salat.

Comments

comments