Bankekød med løg og champignon

4 pers.

Ingredienser

800 g oksekød (culotte elelr andet mørt oksekød)
3 store løg
1 spsk. paprika
2 tsk. tomatpure
30 peberkorn
3 laurbærblade
lidt fedtstof
salt, friskkværnet peber
ca. ½ dl vand
ca. 250 g skalotteløg
3/4 dl sukker
150 g champignon
lidt grønt

Fremgangsmåde

Kødet skæres i skrå skiver, der bankes flade, brunes i fedtstof på en pande og kommes i en gryde. Løgene pilles, hakkes groft og kommes på samme pande med lidt mere fedtstof og brunes let. Kommes på kødet sammen med paprika, peberkorn og laurbærblade. Alt blandes. Kom vand på så det lige dækket. Bring i kog og skummes. Lad det koge, til kødet er mørt. Skyen kan jævnes med lidt maizenamel rørt ud i vand. Saucen smages til med salt og friskkværnet peber.

Glaserede løg:
Skalotteløgene kommes i en gryde med vand, gives et opkog og pilles. Kom sukkeret på en pande. Panden varmes op, til sukkeret smelter til karamel. Rør i det med en træske. Kom en smørklat i og rør godt rundt. Kom løgene på og vand dem i karamellen. Kom vandet ved og lad dem koge til de er møre og lagen jævn. Løgene kommes over bankekødet sammen med ristede champignon. Drys med hakket grønt og server kartoffelmos til.

Comments

comments

DEL
Tidligere artikelMad ud af huset
Næste artikelIndkøbspolitik