Spareribs med barbecuesauce

4 pers.

Ingredienser

Sauce:
2 tomaer
1 ds. flåede tomater
4 fed hvidløg
1 peberfrugt
1 pillet løg, skåret i både
½ dl olivenolie
½ dl engelsk sauce
3 spsk. vineddike
2 pressede limefrugter
1 tsk. oregano
1 tsk. tørrede chiliflager
3 spsk. brun farin
salt, friskkværnet peber

Ribben:
ca. 1½ kg ribben
1 spsk. eddike

Fremgangsmåde

Sauce:
Det hele kommes i en foodprocessor, kværnes og koges derefter ind over svag varme i ca. 1 time. Hvis der ikke haves en foodprocessor, hak da grønsagerne i hånden, svits dem i olie, hæld de flåede tomater og krydderier ved, tilsæt sukker, eddike, limesaft, engelsk sauce, salt og friskkværnet peber, lad det hele koge ind.

Ben:
Kog de hele stykker ribben i vand. Tilsæt eddike i 20 minutter. Tag op, køl af, skær benene ud i enkelt stykker og læg dem i et ildfast fad. Kom sauce over benene, dæk fadet med stanniol og bag dem ved 225 grader i 45 minutter. Vend dem et par gange undervejs og kom mere sovs på.
Spises sammen med cole slaw, kartoffelbåde og en grøn salat.

Se også disse billige smykker til kvinder

Tidligere artikelHvorfor er mærketøj så dyrt?
Næste artikelIndkøbspolitik