header

Spareribs med barbecuesauce

4 pers.

Ingredienser

Sauce:
2 tomaer
1 ds. flåede tomater
4 fed hvidløg
1 peberfrugt
1 pillet løg, skåret i både
½ dl olivenolie
½ dl engelsk sauce
3 spsk. vineddike
2 pressede limefrugter
1 tsk. oregano
1 tsk. tørrede chiliflager
3 spsk. brun farin
salt, friskkværnet peber

Ribben:
ca. 1½ kg ribben
1 spsk. eddike

Fremgangsmåde

Sauce:
Det hele kommes i en foodprocessor, kværnes og koges derefter ind over svag varme i ca. 1 time. Hvis der ikke haves en foodprocessor, hak da grønsagerne i hånden, svits dem i olie, hæld de flåede tomater og krydderier ved, tilsæt sukker, eddike, limesaft, engelsk sauce, salt og friskkværnet peber, lad det hele koge ind.

Ben:
Kog de hele stykker ribben i vand. Tilsæt eddike i 20 minutter. Tag op, køl af, skær benene ud i enkelt stykker og læg dem i et ildfast fad. Kom sauce over benene, dæk fadet med stanniol og bag dem ved 225 grader i 45 minutter. Vend dem et par gange undervejs og kom mere sovs på.
Spises sammen med cole slaw, kartoffelbåde og en grøn salat.