header

Filokurv med marinerede tigerrejer

1 pers.

Ingredienser

50 g filodej
75 g tigerrejer
33/4 spsk. olivenolie
21/4 spsk. balsamico
1/4 rødløg
1/4 porre
1/4 rød peberfrugt
1/4 lime
1/4 appelsin
15 g sukkerærteskud
15 g sukkerærter
3 cherrytomater
3/4 tsk. honning
20 g salat

Fremgangsmåde

Filodejen pensles med olie og lægges i modsatte lag i et ovnfast skål. Denne bage i ovnen ved 175 grader til den er gylden og sprød.
Der laves en kogelage til rejerne af: vand, appelsin, porre, lime, salt og friskkværnet peber. Imens denne bringes i kog, renses rejerne for skal og tarm. Rejerne kommes i lagen og koger i ca. 3-5 minutter. Rejerne tages op af gryden og køles ned.
Lav imens en marinade af olie, eddike, akaciehonning, salt og friskkværnet peber. Rejerne lægges i halvdelen af denne. Rødløg, porre, peberfrugt og sukkerærter skæres i pæne, ensformede stykker og kommer i den anden halvdel af marinaden. Lige før servering blandes det hele og arrangeres i filokurven. Pynt med salat og sukkerærtespirer.