header

Rødbede- og linsesalat

Ingredienser

500 g nye rødbeder
200 g linser fra Puy
2 spsk. salte kapers
1 spsk. olivenolie
1½ spsk. æbleeddike
groft salt
1½ tsk. grovkornet dijonsennep

Fremgangsmåde

Skyl rødbederne og skær toppen af – skyl og gem de fineste blade til at blande i salten.
Kog rødbederne i rigeligt vand i ca. 30 minutter. Kogetiden afhænger af rødbedernes størresle. De nye små rødbeder skal helst ikke koge for længe. Hæld kogevandet fra og hæld koldt vand over rødbederne. Gnid skindet af (med handsker på!) og halver rødbederne. Skyl linserne og kog dem ca. 30 minutter. Hæld kogevandet fra og afkøl linserne. Skyl kapers fri for salt. Vend de kogte rødbeder sammen med linser, kapers og rødbedeblade.
Rør en dressing af olie, eddike, salt og grovkornet sennep. Vend dressingen i rødbedesalaten.