Vietnamesisk kyllingesalat med mynte

2 pers.

Ingredienser

1 chili – vælg evt. en god stærk en, tag kernerne ud og hak det
1 stort fed hvidløg, hakket
1 spsk. sukker
1½ tsk. riseddike
1½ spsk. limesaft
1½ spsk. fish sauce
1½ spsk. vegetabilsk olie
½ middelstort løg i tynde skiver
friskkværnet peber
200 g fintstrimlet hvidkål
1 gulerod i julienne – eller revet
200 g kogt eller stegt kyllingebryst, skåret i strimler
1 stort bdt. mynte

Fremgangsmåde

Bland de første 9 ingredienser i en skål, stil den til side og lad dressingen trække i 30 minutter. Bland resten af ingredienserne i et halvdybt fad. Hæld den løgduftende, chilipurerede dressing over og vend salaten grundigt, så alt bliver blandet og dækket af et tyndt lag dressing. Smag den til med salt og friskkværent peber. Pynt med lidt mere frisk mynte.

Comments

comments