header

Varm andesalat med ingefær

2 pers.

Ingredienser

1 andebryst
2 spsk. fish sauce
saft af ½ lime
saft af ½ appelsin
1 frisk rød chili, finthakket
1 cm. frisk ingefær, finthakket
et par dråber sesamolie
forårsløg
50 g spæde spinatblade, brøndkarse, feldsalat eller en blanding af det hele.

Fremgangsmåde

Grill eller steg andebrystet med skindsiden nedad, til det er rosastegt og saftigt. Lad det hvile.
Imens blandes fish saucen, citrussaften, chili, ingefær og evt. sesamolie sammen i en skål. Hæld saften fra kødet i skålen og skær så kødet i tynde skiver på skrå. Vend dem i dressingen og rør godt, så alt bliver blandet.
Dæk et serveringsfad med salatbladene og fordel salaten over. Pynt mef forårsløg.

TIP:
Der kan bruges oksekød i stedet for.