Jordbærtærte med creme

Ingredienser

Dej:
190 g koldt smør
175 g mel
6 spsk. flormelis
1 æggeblomme
evt. 1 spsk. koldt vand

Creme:
1 brev koldrørt cremepulver
5 dl mælk
2-3 spsk. hakkede mandler

Fyld:
1 banan
1 stor bakke jordbær
1 glas ribsgele
evt. smeltet god chokolade

Fremgangsmåde

Hak og smuldr det kolde smør i melet, tilsæt flormelis og æggeblomme og saml dejen. Tilsæt evt en smule vand, hvis det er nødvendigt for at smididggøre dejen.
For en tærteform med høje kanter, med dejen, prik tærteformen med en gaffel og stil den i en 225 grader varm ovn. Bag den i ca. 25 minutter og lad den herefter køle helt af. Når den er helt afkølet, så pensl bunden med god smeltet chokolade.
Tilbered cremen med mælk, som anvist på pakningen og rør mandler i. Fordel den færdige creme i den afkølede tærtebund. Skær bananen i skiver og vend disse i citrussaft, inden de presses ind i cremen. Dæk med halve jordbær, der ligeledes presses let ned i cremen og overhæld derpå tærten med smeltet ribsgele.

Comments

comments

DEL
Tidligere artikelMad ud af huset
Næste artikelIndkøbspolitik