header

Kartoffelsalat med friske asparges

Skøn kartoffelsalat, perfekt til grill mad.

Ingredienser

2 bdt. friske grønne asparges
1½ kg. nye, små kartofler
200 g små sorte oliven
500 g mangoldsalat eller rucola
200 g frisk parmesan i store flager
Honningdressing:
6 spsk. olivenolie
1 spsk. honning
1 spsk. dijonsennep
1 spsk. æbleeddike
1 stor spsk. lagret rødvinseddike
salt, peber

Fremgangsmåde

Pisk ingredienserne til dressingen sammeb. bræk den nederste del af aspargesene.
Rens jorden af kartoflerne og kog dem i letsaltet vand, til de lige netop er møre. Lad dem køle af.
Sæt vand over til asparges. Når vandet koger, tilsættes 1 spsk. salt. Kog asparges i ca. 2 minutter, hæld dem i en sigte og kom koldt vand over. Lad dem køle af.
Anret kartofler, salat, oliven og asparges på et stort fad.
Kom dressingen over og pynt med parmesanflager umiddelbart før servering. Hvis kartoffelsalaten laves om formiddagen så lad kartoflerne stå og trække i lidt olivenolie, mens de stadig er varme. Bland først ingredienserne sammen og tilsæt dressingen, når kartoffelsalaten skal serveres.