Naanbrød

Ingredienser

4 dl mel
1 tsk. sukker
½ tsk. salt
12 g gær
1 dl yoghurt naturel, sturetemperature
1½ spsk. smeltet smør eller vegetabilsk olie + olie til stegning
1 æg
groft salt

Fremgangsmåde

Bland 3 dl mel (hold 1 dl tilbage til æltning) med sukker og salt i en skål. Udrør gæren i yoghurten og hæld det i sammen med smør eller olie og æg. Rør dejen godt sammen. Ælt dejen på et melet bord til den er blød og smidig, ca. 4 minutter. Læg dejen i en skål og dæk den med et fugtigt klæde. Sæt den lunt og lad den hæve i 2-3 timer til dobbelt størrelse.
Sæt ovnen på 200 grader. Del dejen i 4 dele og form hver del til en trekantet plade, ca. 1 cm. tyk. Pensl med smeltet smør og drys med groft salt.
Læg brødene på en bageplade og stil dem i ovnen. Bag til brødene er gyldne 12-15 minutter og pensl med smeltet smør inden servering.

TIP:
Pensl evt. det ubagte brød med smeltet hvidløgs- og urtesmør og drys med hakket rød chili og frø af spidskommen.

Fyldte Naanbrød:
Rul 2 lige store dejplader ud. Bland strimlede, stegte kartofler, brunene løg og hvidløgssmør og læg det på midten af den ene dejplade. Læg den anden dejplade over og knib den sammen.

Comments

comments