Marcipansnegle

40-50 stk.

Ingredienser

50 g gær
2½ dl mælk
1½ dl vand
150 g smør
12 dl mel
1 tsk. hjortetaksalt
2 spsk. sukker
1 sammenpisket æg
perlesukker

Fyld:
400 g marcipan
1 æg
1 tsk. kanel
½ tsk. vaniliesukker

Fremgangsmåde

Smuldr gæren ned i en skål. Smelt fedtstoffet, tilsæt mælk og vand og opvarm det til det er håndvarmt. Hæld det over gæren og rør til gæren er opløst. Bland med hjortetaksalt og sukker, kom det i skålen og bland det med væsken. Arbejd dejen smidig på et melet bord. Lad den hæve med et klæde over i 30 minutter. Del dejen i 2 dele og rul hver del ud til en firkant på ca. 35 x 50 cm.
Bland marcipan og æg og bred det ud over dejen. Bland kanel, vaniliesukker og sukker og drys det ud over marcipanen. Rul dejen sammen til 2 faste ruller. Skær rullerne i 2 cm. brede skiver og læg skiverne i små papirsforme med snitfladen opad. Lad dem hæve på en bageplade i ca. 30 minutter. Pensl med sammenpisket æg og drys med perlesukker.
Bag sneglene ved 225 grader i ca. 8-10 minutter.

Comments

comments