Jordbærkager

25 stk.

Ingredienser

300 g mel
200 g sukker
1 æg

Fyld:
150-200 g marcipan
500 g jordbær

Gele:
1 dl jordbærsaft
½ dl vand
2 blade husblads

Fremgangsmåde

Hak smørret i melet, smuldr det dernæst grynet med fingrene, tilsæt sukker og æg og ælt dejen sammen. Læg den koldt 1 times tid.
Rul dejen ud og beklæd små linseforme med den. Bag kagerne ca. 10 minutter ved 200 grader. Lad bundene afkøle.
Rul marcipanen tyndt ud og beklæd linseformene med den. Skyl jordbærrene og del dem i halve eller skiver. Fordel jordbærrene i kagerne. Varm jordbærsafgt og vand. Udblød husbladsen i koldt vand. Knug husbladsen fri for vand og smelt den direkte i den varme saft under omrøring. Lad geleen blive kold. Øs lidt gele med en ske over frugterne i kagerne lige før geleen stivner.

Comments

comments