header

Citrontærte

Ingredienser

Dej:
200 g mel
60 g sukker
100 g koldt smør
½ citron
1 tsk. vaniliesukker
1 æggeblomme

Fyld:
2½ citron
4 æg
1 æggeblomme
200 g sukker
11/4 dl fløde
1 spsk. flormelis

Fremgangsmåde

Kom mel og sukker i en skål. Skær smørret i små tern. Riv citronskallen fint og kom den ned i melet sammen med smør, vanilie og æggeblomme. Ælt dejen så hurtigt som det kan lade sig gøre, indtil den er jævn og glat. Rul dejen ud til en rund plade og læg pladen i en tærteform. Lad den stå koldt i 1 times tid.
Varm ovnen til 180 grader (varmluft 160 grader). Læg et stykke bagepapir ovenpå dejen i formen og hæld tørrede bønner eller ærter i. Bag dejen i midten af ovnen i ca. 10 minutter.
Til fyldet skylles citronerne og skallen rives. Pres citronerne. Pisk æg, æggeblomme og sukker skummende med håndmikseren. Tilsæt citronskal og -saft. Pisk fløden til skum og vend flødeskummet i æggecremen.
Fjern bønner/ærter fra den forbagte dej. Hæld citroncremen i og bag tærten ved 150 grader (varmluft 130 grader), indtil cremen er fast. Lad tærten blive helt kold.
Før servering tændes grillen i ovnen. Tærten drysses med flormelis og den brunes under den varme grill. PAS PÅ!!! at den IKKE bliver sort!!