header

Blåbærmuffins

12 stk.

Ingredienser

250 g mel
3 tsk. bagepulver
200 g frosne eller frisk blåbær
1 stort æg
150 g sukker
1 tsk. vaniliesukker
8 spsk. solsikkeolie
1½ dl kærnemælk ( eller alm. mælk, yoghurt naturel eller creme fraiche)

Fremgangsmåde

Sæt papirsforme ned i en muffinpande eller sæt 2 papirsforme oveni hinanden og stil dem på en bageplade. Forvarm ovnen til 180 grader (varmluft 160 grader).
Bland mel og bagepulver. Kom blåbærrene i en sigte og lad dem dryppe godt af. Pisk ægget i en røreskål. Tilsæt sukker, vaniliesukker, olie og mælkeprodukt, rør det hele godt sammen. Bland mel i lidt efter lidt og tilsidst vendes forsigtigt de afdryppede blåbær i. Fyld dejen i formene og bag dem midt i ovnen i 10-25 minutter. Sluk for ovnen og lad de nybagte muffins hvile et øjeblik. Tag dem ud af formene og spis dem varme eller afkølet.
De smager himmelsk med vanilisauce til.