Lækker mandel-æbletærte

Ingredienser

Dej:
3 dl mel
100 g smør
2 spsk. sukker
4 spsk. koldt vand
Fyld:
100 g marcipan
100 g smør
1 dl sukker
3-4 faste, syrlige æbler
2 store æggehvider
æg til pensling

Fremgangsmåde

Arbejd mel, sukker, fedtstof og vand sammen. Stil dejen koldt. Rul dejen ud og beklæd en tærteform med 3/4 af dejen.
Riv marcipanen i mindre stykker. Rør fedtstof og sukker luftigt. Skræl og riv æblerne og bland det sammen med mel og sukkerblandingen. Pisk hviderne stive og tilsæt dem lidt ad gangen. Bred blandingen over den revne marcipan. Skær resten af dejen i strimler, læg en strimmel rundt i kanten og dæk tærten med et rudemønster af resten af strimlerne.
Pensl tærten med sammenpisket æg og bag ved 200 grader på midterste rille i ca. 40-45 minutter, til den har fået farve.

Comments

comments

DEL
Tidligere artikelMad ud af huset
Næste artikelIndkøbspolitik