header

Hyldeblomsttærte

Ingredienser

Dej:
3 æg
1½ dl sukker
2 dl mel
1 tsk. bagepulver
hele ristede valnødder
citronmelisse
Fyld:
2 æggeblommer
½ dl sukker
1 dl ufortyndet hyldebblomstsaft
5 blade husblads
3 dl piskefløde

Fremgangsmåde

Pisk æg og sukker hvidt og luftigt i ca. 5 minutter. Tilsæt mel og bagepulver og rør til dejen er uden klumper. Læg bagepapir i en bradepande, hæld dejen i og bred den ud til en firkant på 25 x 30 cm. Bages ved 250 grader på nederste rille i 5 minutter til den er gennembagt og har fået lidt farve. Mærk med fingerspidserne om kagen er tør i midten. Tag den ud og lad den køle af på en bagerist. Træk papiret af og læg kagen på et fad.
Pisk æggeblommer og sukker luftigt. Tilsæt hyldeblomstsaft. Læg husblads i koldt vand i mindst 5 minutter. Pisk fløden stiv. Kram husbladsen godt, læg den i en skål og smelt den i microovn i ca. 10 sek. Hæld husbladsen i æggemassen og lad den stå til den bliver fast. Bred massen ud på kagebunden i et jævnt lag. Lad tærten stå koldt i mindst 4 timer. Pynt med hele valnøddekerner og citronmelisse.