Chokoladekage med flødeskum

Ingredienser

250 g god mørk chokolade min. 70%
125 g blødgjort smør
2 hele æg
4 æggeblommer
4 æggehvider
175 g sukker
2 spsk. cointreau (kan udelades)
revvet skal af 1 appelsin

Flødeskumstop:
½ liter piskefløde
1 tsk. vanilieeskastrakt
1 spsk. cointreau (kan udelades)
½ tsk. usødet kakao til drys

Fremgangsmåde

Varm ovnen op til 180 grader. Beklæd en springform med bagepapir.
Smelt chokoladen enten over vandbad eller i mikroovn, og lad smørret smelte i den varme chokolade. Pisk de 2 hele æg og de 4 æggeblommer sammen med sukkeret og kom så varsomt chokoladeblandingen, cointreau og appelsinskal i.
Pisk de 4 æggehvider i en anden skål, til de skummer og tilsæt så 100 g sukker lidt efter lidt. Forsæt med at piske til æggehviderne danner bløde, ikke alt for stive, toppe. Gør chokoladeblandingen lidt lettere ved at røre en god klat af æggehvideskummet i og fold så resten af det i. Hæld dejen i den forberedte form og bag kagen i 35-40 minutter eller til den er hævet og revner – og midten ikke længere gynger. Lad kagen køle af i formen på en bagerist, den vil falde sammen midtpå, efterhånden som den bliver kold.
Umiddelbart før servering anbringen kagen – stadig i formen – på et serveringsfad og fjern så forsigtigt formens ring. Pisk fløden til blødt skum og tilsæt så vanilie og likør. Pisk videre til flødeskummet er stift men ikke for stift. Fyld kagekrateret med flødeskummet og lirk det så blidt ud mod kanterne af kagen. Sigt kakao over den inden servering.

Comments

comments

DEL
Tidligere artikelMad ud af huset
Næste artikelIndkøbspolitik