header

Abrikoskage med karamelglasur

Ingredienser

1½ dl sukker
2 æg
3 dl hakkede hasselnødder
2 dl lyse, tørrede abrikoser
1 dl lyse rosiner
3 spsk. hvedemel
1 tsk. bagepulver

Glasur:
1 dl kaffefløde
60 g sukker
1 spsk. sirup
25 g smør
1 tsk. vaniliesukker

Fremgangsmåde

Pisk sukker og æg skummende og lyst. Massen skal være så tyk, at sporene efter piskeriset kan ses. Hak nødder, abrikoser og rosiner godt, gerne i en blender eller foodprocessor. Sigt mel og bagepulver sammen. Vend frugter og mel i skiftevis med så lette tag som muligt. Hæld dejen i en smurt springfrom.
Sæt formen midt i en 175 grader varm ovn og bag den i 20 minutter. Dæk med alufolie og bag den videre i 30-35 minutter. Lad kagen køle helt af i formen.
Glasur:
Kom fløde og sukker i en lille gryde, og lad det koge i 15 minutter. Rør de øvrige ingredienser i, tag gryden fra varmen. Fordel glasuren over kagen. Pynt evt. med hakkede, ristede hasselnødder.