header

Marcipanmuffins med nougatmousse

4 pers.

Ingredienser

4 dl piskefløde
100 g bløde nougat
1½ dl sukker
150 g blødt smør
3 store æg
150 g marcipan
½ dl mælk
2½ dl mel
1 tsk. bagepulver
300 g frosne hindbær

Fremgangsmåde

Disse skal startes dagen før.
Fløden koges i en gryde. Nougatten skæres i mindre stykker og smeltes under omrøring i fløden. Fløden røres jævn og hældes i en skål, der stilles i køleskabet til dagen efter. Sukker og smør røres sammen. Et æg ad gangen røres i. Marcipan rives groft og røres i dejen. Hvedemel og bagepulver blandes og røres i dejen. Mælken røres i og dejen røres jævn. Dejen fyldes i en smurte muffinsforme med 12 huller eller i 12 dobbelte papirsforme. Muffins’ene bages midt i ovne ved 200 grader i ca. 20 minutter og afkøles. Hindbær lunes i en gryde.
Fløden tages ud af køleskabet og piskes op til en fast mousse. Muffins’ene skæres lige over i en over- og underdel. En klat mousse kommes på hver muffins underdel og overdelen sættes på. Hver muffins stilles på en desserttallerken og lidt hindbær fordeles på tallerknen og pyntes med flormelis og mynte.