header

Marcipan og æbler i filodej

4 pers.

Ingredienser

2 lag filodej (31 x 48 cm.)
20 g smeltet smør
200 g marcipan
½ dl piskefløde
1½ spsk. likør
1 tsk. kanel
2 æbler
2 spsk. mandelflager

Fremgangsmåde

Et stykke filodej pensles med smør og det andet lægges over. Marcipanen rives groft og blandes med fløde og likør. Marcipanen smøres ud på filodejen. Æblerne skrælles og skæres i små tern. Kanel og æblerne drysses over marcipanen. Dejen rulles tæt sammen fra den brede led og lægges på en bradepande med bagepapir. Det resterende smør pensles over og mandelflagerne drysses over. Bages midt i ovnen ved 200 grader i 15 minutter.
Tages ud og afkøles før den skæres i skrå stykker. Serveres med flødeskum, rørt vaninilie is eller creme fraiche.