Jordbærlagkage

Ingredienser

Lagkagebund:
185 g smør
375 g sukker
1 spsk. bagepulver
315 g mel
2 dl mælk
6 æggehvider

Kagecreme:
1 vaniliestang
3 dl fløde 13%
3 æggeblommer
3 spsk. sukker
1 spsk. majsstivelse
1 dl piskefløde

Endvidere:
3 bk. friske jordbær

Fremgangsmåde

Rør smør og sukker hvidt og bland bagepulver og mel. Rør skiftevis mel og mælk i smørmassen. Rør det godt igennem. Pisk æggehviderne stive. Rør 1/3 af de piskede hvider i dejen, vend derefter resten i. Kom dejen i en smurt form, og bag ved 170 grader i 1 time.
Flæk vaniliestangen, skrab kornene ud med en kniv, kom dem op i fløden og varm den mens der røres, så den ikke brænder på.
Pisk æggeblommer og sukker skummende, tilsæt derefter majsstivelsen og pisk yderligere et par minutter. Kom lidt af den varme fløde i æggemassen og pisk. Kom derefter æggemassen op i gryden til den varme fløde. Sæt gryden over svag varme og pisk cremen til det tykner. Rør hele tiden godt – cremen må IKKE brænde på!!!! og heller IKKE koge!!
Skyl jordbærrene og halver dem. Flæk lagkagebunden i 3 og læg creme på alle 3 lag og derefter de frisk jordbær. Læg bundene ovenpå hinanden og lad dem gerne stå og trække i 1 time før servering.

Comments

comments

DEL
Tidligere artikelMad ud af huset
Næste artikelIndkøbspolitik