header

Ferskentærte med maricpan

6 pers.

Ingredienser

Tærtebund:
200 g mel
150 g smør
3 spsk. sukker
1 lille æg

Maricpanmasse:
150 g marcipan
1 lille æg eller 2-3 spsk. fløde
Frugter:
6-8 flåede, friske modne ferskner eller indholdet af 1 kg. dåse ferskner
Pynt:
mandelflager

Fremgangsmåde

Tærtebund:
Smørret hakkes ind i melet med sukkeret og dejen æltes sammen, evt. med lidt ekstra mel. Dejen lægges koldt, gerne flere dage i en plastikpose. Dejen rulles ud og met et snuptag slås dejen over kagerullen og så kan dejen let løftes ned i den smurte tærteform.
Dejen klemems fast til siderne og bunden prikkes med en gaffel. En dobbeltfoliestrimmel, så bred som fadet er højt. Strimlen pensles med smør eller olie og klemmes godt fast med fedtsiden mod dejen. Tærten bager på en rist på nederste rille ved 235 grader i 6 minutter. Så fjernes alufolien hurtigt og tærten bager videre ved 225 grader i alt i 12-14 minutter. Tærten kan fryses i 3 måneder.
Marcipanmasse:
Marcipanmassen røres med et æg eller fløde til en creme-agtig konsistens. Marcipanmassen fordeles i tærteformen og heri anbringes frugten skåret i både. Dåsefrugt skal være godt afdryppet.
Henkogte pærer med chokoladedrys kan evt. også anvendes. Server med mandelflager, flødeskum eller kold creme fraiche.