Bagt æblekage

4-6 pers.

Ingredienser

1 kg. æbler
1 dl vand
100-150 g sukker efter smag

Creme:
4 æg
60 g sukker
4 dl mælk
8 makroner (ca. 50 g)
korn af 1 stang vanilie

Fremgangsmåde

Skræl æblerne, tag kernehuset ud. Skær æblerne i mindre stykker og kom dem i en gryde sammen med vand. Kog æblerne til de er møre og begynder at koge ud. Tag gryden af varmen og rør æblerne igennem med en ske.
Smag æblerne til med sukker. Pisk æg og sukker skummende. Knus makronerne og kom dem i en gryde sammen med mælk og flækket vaniliestang. Bring det i kog og steg gryden fra varmen. Hæld mælken i de piskede æg. Kom æblemosen i et smurt ovnfast fad og hæld cremen over. Bag æblekagen i 10 minutter ved 200 grader og dernæst i ca. 40 minutter ved 180 grader.
Server kold med flødeskum eller creme fraiche.

Comments

comments

DEL
Tidligere artikelMad ud af huset
Næste artikelIndkøbspolitik