Jordbærtrifli med vaniljeis

Denne kan laves i forvejen – det bliver den kun bedre af!
4 pers.

Ingredienser

500 g jordbær
3 spsk. sukker
8 tynde skiver lys sandkage
2 spsk. jordbærsyltetøj
saften af 1 applesin
4 store spsk. vaniljeis
Vaniljecreme:
2 æg
2 spsk. sukker
1 spsk. majsstivelse
3½ dl mælk
½ stang vanilje

Fremgangsmåde

Creme:
Pisk æg, sukker og majsstivelse sammen i en gryde. Tilsæt mælk, korn fra vaniljestang og den tomme vaniljestang. Bring cremen i kog, mens der piskes. Lad den koge til den tykner, pisk hele tiden. Fjern vaniljestang. Afkøl cremen.
Blend jordbær og sukker grundigt til en jævn pure.
Smør syltetøj på halvdelen af kageskiverne, og læg den anden halvdel ovenpå, så der haves 4 “sandwich”. Skær dem i tern på ca. 2 x 2 cm., som fordeles i 4 glas og dryppes med appelsinsaft.
Fordel først vaniljecremen og derefter jordbærpureen over kageternene. Slut af med en stor skefuld god vaniljeis.

Comments

comments