Fransk løgsuppe

2 pers.

Ingredienser

50 g smør
750 g tyndtsnittet løg
1 liter kyllinge- eller oksekødsfond
½ lille baguette, skåret i skiver
50 g reven gruyéreost
salt, friskkværnet peber
hakket persille

Fremgangsmåde

Smelt smørret i en stor gryde og tilsæt derefter løgene. Skru ned for varmen, så det lige simrer og lad løgene stege langsomt i 15-20 minutter, indtil de er bløde og gyldenbrune. Rør lejlighedsvis rundt og sørg for at løgene får farve uden at de brænder på og at løgglacen sætter sig i gryden. Tilsæt fonden. Skru op for varmen og bring suppen i kog under omrøring. Når suppen koger skrues der ned for varmen og den simrer i 15-20 minutter. Smag suppen til med salt og friskkværnet peber.
Imens grilles brødskiverne let på begge sider. Drys reven ost over brødene og grill til osten er smeltet og har fået farve. Øs den varme suppe op i tallerknerne, læg brød ovenpå og pynt med persille.

Comments

comments