Spaghetti alla bolognese

4 pers.

Ingredienser

1 løg
1 gulerod
2 stængler bladselleri
100 g stribet røget flæsk
2 spsk. smør
300 g hakket oksekød
11/4 dl rødvin eller bouillon
1 lille dåse flåede tomater
1-4 tørrede chili
salt, friskkværnet peber
500 g spaghetti
frisk parmesan

Fremgangsmåde

Skær løg, gulerod og bladselleri i tern. Skær sværen af baconen og skær også dette i små tern. Tænd for varmen under en pande og vent til den er godt varm. Steg baconternene, indtil fedtet næsten er smeltet, så tilsættes smør og alle grønsagerne røres i. Grønsager og bacon skubbes ud i kanten af panden, så der er plads på midten til det hakkede kød. Del det op i mindre portioner med paletkniven og rør i det i 2-3 minutter, indtil kødet er brunt og grynet. Tilsæt vin eller bouillon. Hæld tomaterne med saften i, giv dem et lille tryk på panden og bland det hele godt. Chilierne knuses og tilsættes sammen med salt og friskkværnet peber. Nu skal retten simre i mindst 15 minutter, gerne 1 time. Rør ofte.
Kog pastaen al dente.
Hvis saucen er kogt ind til en for tyk masse, tilsættes lidt af pastavandet. Smag saucen til. Fordel spaghetti i dybe tallerkner, hæld godt med sauce over og riv parmesan over.

Comments

comments