header

Chili con carne

4 pers.

Ingredienser

1-2 store, pillede, hakkede løg
3 fed finthakkede hvidløg
3 peberfrugter i tern
1-2 spsk. smør
1-2 spsk. olie
800 g hakket oksekød
1-2 små, røde chilifrugter
2 dåser hakkede tomater
2 dåser skyllede, velafdryppede chilibønner
½ spsk. mild chilipulver
salt, friskkværnet peber
evt. 1 knsp. cayennepeber

Fremgangsmåde

Svits løg, hvidløg og peberfrugter i en stor gryde i smør og olie i et par minutter – rør imens. Kom kødet i, evt ad et par gange, rør det i det med en gaffel, så det får en grynet konsistens. Tilsæt chilipebre samt dåse tomater og lad det snurre for rask varme i 15-20 minutter. Bland bønnerne i, varm retten igennem og smag til med krydderierne. Næste dag skal retten blot varmes igennem.