Cheesecake med chokolade

8 pers.

Ingredienser

Kiksebund:
150 g knuste digestive-kiks
50 g smør
1 spsk. sukker
1 æg
50 g mørk chokolade
Fyld:
200 g flødeost (evt. light)
250 g ricotta, kvark eller hytteost
3 æg
150 g sukker
2 tsk. vaniljesukker
1 tsk. reven citronskal
100 g mørk chokolade
Dekoration:
ca. 2 dl creme fraiche 38%
25 g mørk chokolade
Ferskensalat:
5 bløde ferskner eller nektariner
1 spsk. sukker
lidt frisk mynte
evt. 1 spsk. mandellikør, f. eks. Amaretto

Fremgangsmåde

Sæt ovnen på 175 grader. Læg bagepapir i bunden af en springform (22 cm). og smør kanterne med smør.
Kiksebund:
Knus kiksene i en skål, og bland med smør, sukker og æg. Fordel kiksemassen i bunden af springformen, og pres den godt sammen. bag i ovnen i 10 minutter.
Hak chokoladen fint og drys den over den varme, ovnbagte kiksebund.
Fyld:
Pisk de 2 slags ost sammen i en skål med en håndmikser. Pisk æggene i et ad gangen. Tilsæt sukker, vaniljesukker og revet citronskal, og pis, til der haves en jævn masse. Hæld ostemassen i springformen.
Hak chokoladen fint, og drys den over ostemasen. Bag i ovnen i ca. 50 minutter. Kagen er færdig, når fyldet er hævet jævnt, også i midten af kagen. Lad kagen afkøle, og flyt den til et fad.
Dekoration:
Smør creme fraiche over den afkølede kage, også på siderne.
Smelt chokoladen i vandbad. Hæld den smeltede chokolade ud over creme fraichen i en tynd stråle i spiralform, brug en ske til at hælde fra. Det skal gå hurtigt, så chokoladen ikke når at stivne. Spiralen behøver ikke at være jævn.
Træk streger i chokoladen med en tandstik eller lign., så der dannes et flot stjernemønster. Hver streg startes i midten af spiralen og trækkes helt ud til kanten. Hold ikke pauser og gør det hurtigt, mens chokoladen stadig er flydende.
Fersken salat:
Skær ferskner i tynde både, og vend dem med sukker, hakket mynte og evt. lidt likør.

Comments

comments

DEL
Tidligere artikelMad ud af huset
Næste artikelIndkøbspolitik