header

Ovnbagte, ostegratinerede grønsager

2-3 pers.

Ingredienser

1 stor sød kartoffel
1 stor fast kartoffel, gerne rød
1 rødløg
1 gul peberfrugt
1 rød peberfrugt
½ hvidløg
4 spsk. olivenolie
friskkværnet peber
125 g halluomi eller fetaost, skåret så tyndt som muligt

Fremgangsmåde

Varm ovnen op til 200 grader.
Skær den søde kartoffel i grove 4 cm. store tern og den anden kartoffel i lidt mindre tern (ca. 2½ cm.), da den søde kartoffel bliver hurtigere mør end den anden. Skær rødløget i 4-6 både. Skær peberfrugterne i 2½ cm. store tern. Pil hvidløgsfeddene fra hinanden, men tag ikke skallen af. Kom det hele i et stort ovnfast fad eller bradepande (men det skal være stort – ellers brug 2). Gnid godt med olivenolie ind i grønsagerne med fingrene og drys med friskkværnet peber. Brug ikke salt, for osten er meget salt.
Bag grønsagerne i 45 minutter, så skulle de være møre og have brune kanter hist og her. Skru ovnen så højt op som muligt eller tænd grillen til finalen: læg de tynde osteskiver på grønsagerne og sæt fadet i en MEGET varm ovn eller under grillen i 5-10 minutter, til osten er smeltet og blevet lysebrun på toppen.
Server retten lige fra fadet.