Spinatsalat med ostetoaster

4 pers.

Ingredienser

1 bk. små cocktailtomater
salt
½ dl olivenolie
2 fed finthakket hvidløg
lidt finthakket, frisk chili
lidt finthakket, frisk basilikum

Toaster:
12 små skiver hvidt brød
½ dl olivenolie
1 gedeosterulle

Salat:
400 g små spinatblade
1 bk. rucola
½ bdt. frisk basilikum
50 g pinjekerner

Dressing:
4 spsk. valnøddeolie
1½ spsk. hvid balsamico
1 tsk. mild dijonsennep
salt
friskkværnet peber

Fremgangsmåde

Del tomaterne i halve, læg dem i et ildfast fad med skærefladen opad, dryp med olie og drys med salt, hvidløg, chili og basilikum. Bag tomaterne i 30 minutter ved 200 grader.
Skær brødet i 2 cm. tykke skiver og læg dem i et smurt ildfastfad. Dryp med olie. Skær osten i skiver og fordel over brødskiverne. Drys med friskkværnet peber og dryp med olie. Gratiner i forvarmet ovn ved 200 grader, til brødene er fint gyldne, i alt ca. 15 minutter.
Rist pinjekerner på en tør panden, drys med en smule salt.
Bland dressingen. Skyl salat grundigt og slyng bladene fri for vand. Vend spinat, rucola og basilikumblade i dressingen, lige inden servering.
Anret salaten i tallerkner, læg tomater og drys pinjekerner over. Læg brødskiverne dekorativt ved.

Comments

comments