Mozzarella med melon og sommergrønt

Lækker og dekorativ forret.
6 pers.

Ingredienser

3 skiver parmaskinke
2-3 kugler frisk mozzarella, ca. 400 g i alt
½-1 galiamelon
500 g grønne ærter i bælge
1 lille bdt. radiser
2 forårsløg
1 spsk. olivenolie
saften af 1 limefrugt
salt, friskkværnet peber
Pynt:
friske basilikumblade
Tilbehør:
2 flutes eller lyst hvedebrød

Fremgangsmåde

Læg parmaskinken på en bageplade med bagepapir, og sæt skinken i ovnen ved 180 grader i 5 minutter, til den er gylden og sprød. Lad skinkeskiverne køle af, og bræk dem så i små stykker.
Hæld vandet fra mozzarellasostene, og skær dem i tynde skiver, så der haves ialt 18 skiver. Læg dem på en tallerken i køleskabet, til de skal serveres.
Halver melonen, skrab kernerne ud med en ske, og skær skrællen af. Skær 12 tynde skiver melon – måske skal hele melonen ikke bruges, det kommer an på hvor stor den er.
Bælg ærterne.
Vask radiserne, og skær dem i tynde skiver.
Rens forårsløgene, og skær dem i tynde skiver.
Bland ærter, radiser og forårsløg i en skål.
Servering:
Fordel mozzarellaskiverne på 6 tallerkner. Læg en skive melon mellem hver skive mozzarella. Bland ærter, radiser og forårsløg med olivenolie, limesaft, salt og peber og fordel grønsagerne over hver portion mozzarella.
Drys med den stegte parmaskinke, og pynt med basilikum. Server brød til forretten.

Comments

comments