header

Ratatouille

4 pers.

Ingredienser

1 kg. modne tomater
2 auberginer
500 g squash
1 rød peberfrugt
1 gul peberfrugt
1 grøn peberfrugt
2 frisk chilier
250 g løg
4 fed hvidløg
1 dl olivenolie
1 kvist frisk rosmarin
salt, friskkværnet peber

Fremgangsmåde

Læg kort tomaterne i kogende vand. Skyl dem over med koldt vand, prik hul på skindet og træk det af. Halver tomaterne og skrab kødet ud. Hak tomaterne groft. Skær auberginer i 1 cm. tykke skiver også i tern. Læg dem i et dørslag, drys dem med groft salt og lad dem trække. Skær squash i skiver. De største squash halveres på langs og skåres så i skiver. Peberfrugter skæres i tern.
Fjern kerner fra chili’erne og hak dem fint. Skær løg i halve ringe. Hak hvidløg. Skyl aubergineternene i dørslaget og tør dem i et viskestykke.
Varm 3-4 spsk. olie i en stor gryde. Steg løg og hvidløg klare ved middelvarme. Kom så grønsagerne i gryden i små portioner alt efter grønsagssort og steg dem: først peberfrugt, så auberginer, squash og chili. Tilsæt olie ind imellem. Krydr kraftigt med salt og friskkværnet peber. Tilsidst kommes de hakkede tomater i. Tilsæt rosmarin, læg låg på og lad det simre ved middelvarme i 45 minutter. Smag igen til med salt og friskkværnet peber.
Rigtig godt som tilbehør til kød eller bare med sprød baguette til.