Anderledes frikadeller

4 pers.

Ingredienser

1 rundstykke, 1 dag gammelt
2 løg
2 fed hvidløg
1 bdt. bredbladet persille
1 spsk. olivenolie
500 g hakket kalv og flæsk
2 æg
1 spsk. reven citronskal
salt, friskkværnet peber
1 tsk. paprika
½ tsk. tørret merian eller allehånde
1 spsk. stæk sennep
evt. et par spsk. rasp
3 spsk. smeltet smør

Fremgangsmåde

Skær rundstykket i tynde skiver. Hæld varmt vand over og lad dem blive bløde. Hak løg og hvidløg fint. Skyl persillen og ryst den tør. Hak den så fint som muligt.
Varm olivenolien i en pande. Steg løgene, hvidløget og halvdelen af persillen et øjeblik. Tag panden af varmen og lad det køle et øjeblik. Kom hakkekødet i en skål. Tryk det blødgjorte rundstykke ud. Put brødet ned til farsen, tilsæt æggene og løg-/persilleblandingen. Ælt det hele godt sammen. Jo bedre det blandes, jo bedre hænger farsen sammen. Krydr godt med citronskal, salt, friskkværnet peber, paprika og merian. Ælt sennep i. Bland resten af persillen i.
Lav kugler af farsen. Hvis farsen er for blød til at blive formet, blandes et par spsk. rasp i. Tryk kuglerne flade og læg dem ved siden af hinanden. Varm smør i en pande og steg ved middelvarme, vend dem forsigtigt og steg dem færdige. Det tager 5-7 minutter på hver side, afhængig af størrelse.
Spis dem nystegte fra panden.

Comments

comments