header

Ungarnske smørhorn

64 stk.

Ingredienser

Dej:
17 g gær
9½ dl sigtet mel
280 g smør, koldt og skåret i små tern
½ tsk. salt
3 æggeblommer, godt sammenpisket
1½ dl creme fraiche
1 tsk. vanilie
Fyld:
3 æggehvider
2½ dl sukker
2 tsk. vaniliesukker
2½ dl finthakkede nødder
1 tsk. kanel

Fremgangsmåde

Dej:
Sigt mel med salt. Tilsæt smuldret gær og rør godt. Bland smør i. Tilsæt piskede æggeblommer, creme fraiche og vanilie. Rør indtil det er godt blandet, evt. med hænderne. Pak dejen i bagepapir og afkøl det mens fyldet laves.
Fyld:
Pisk æggehvider, vanilie, kanel og sukker sammen indtil der dannes små, faste toppe. Vend nødder i.
Del dejen i 8 dele, afkøl stadig det dej der ikke bruges. Rul hver del ud og stik med en tærteform. Smør dejen med et tyndt lag fyld (dog ikke helt ud til kanterne og ikke i en lille cirkel i midten). Skær i 8 trekanter. Rul til horn. Sæt dem på en bageplade med bagepapir. Bages i en forvarmet ovn ved 200 grader i ca. 7 minutter. Afkøl på bagerist og drys med en blanding af flormelis og kanel.