header

Chokoladekage St. Remy

12 pers.

Ingredienser

250 g sukker
1 lille kop stærk kaffe
250 g god, mørk chokolade
250 g smeltet smør
4 hele æg
1 spsk. mel

Fremgangsmåde

Over vandbad smeltes sukker og kaffe, tilsæt chokoladen og smelt den under omrøring. Tilsæt så smør lidt efter lidt, til alt er smeltet. Træk den af ilden, køl det lidt af, tilsæt æg og sigt melet i.
Læg bagepapir i en springform og smør det. Kom chokoladeblandingen i formen. Kom formen i vandbad (en gammel pande) og tilbered den i 40 minutter på komfuret ved svag varme, så vandet koger lidt. Dernæst 20-25 minutter i ovnen ved 180 grader, stadig i vandbad.
Kagen er blød og skal have lov til at sætte sig i 3-4 timer, men IKKE i køleskab.
Chokoladekagen smager godt med koldt flødeskum, engelsk creme eller vanilieis.

Køb dit juletræ allerede nu