header

Thai BBQ kylling

Ingredienser

2½ dl hakket frisk koriander
2 jalapeno
8 fed hvidløg, hakket
2 spsk. fiskesauce
1 spsk. brun farin
1 tsk. karry
revet skal af 1 citron
1 kylling, parteret

Fremgangsmåde

Kom koriander, jalapeno, hvidløg, fiskesauce, brun farin, karry og citronskal i en blender og blend det til en grød.
Skyl kyllingestykekrne, dup dem tøre. Løsn skindet med fingrene og kom ca. 1 tsk. af “grøden” ind under skindet. Gnid kyllingestykkerne på alle sider med resten af “grøden”. Kom kyllingestykkerne i en stor pose og lad dem marinere i 3-4 timer eller gerne natten over.
Tænd op i grillen, skub kullene over til den ene side. Grill kyllingen, skift mellem direkte og inddirekte varme, til de er nok, ca. 40 minutter.
De kan også steges i ovnen ved 190 grader i 35-45 minutter.