Ingredienser
svinefilet elelr letsaltet skinke (400-500 g)
4 kviste frisk rosmarin
1 mørk øl, Ale
4 spsk. flydende honning
4 dl kalvefond
100 g smør
2 fed hvidløg
2 gulerødder
2 løg
1 laubærblad
2 porrer
1/4 knoldselleri
1/4 bdt. frisk timian
tomatpure
Fremgangsmåde
Bland øl, flydende honning og rosmarin, læg kødet i blandingen og lad det marinere i nogle timer eller natten over.
Gulerødder, løg, selleri og hvidøg brunes på en pande. Derefter kommes de i en gryde med tomatpure, laurbær, friskkværnet peber og frisk timian. Læg det marinerede kød ned til urterne og hæld vand på så det dækker.
HUSK: Gem marinaden!!!
Bring det hele i kog og lad det småsimre i 1½ time. Tag kødet op og lad det trække i 20 minutter.
Fonden sigtes og marinaden hældes over i. Det hele reduceres til en tyk cremet konsistens. Skær kødet ud i store grove stykker og vend det samemn med saucen. Den smages til med citronsaft, salt og friskkværnet peber. Den kan evt. piskes op med smør.