Langtids braiseret svinekød

Ingredienser

svinefilet elelr letsaltet skinke (400-500 g)
4 kviste frisk rosmarin
1 mørk øl, Ale
4 spsk. flydende honning
4 dl kalvefond
100 g smør
2 fed hvidløg
2 gulerødder
2 løg
1 laubærblad
2 porrer
1/4 knoldselleri
1/4 bdt. frisk timian
tomatpure

Fremgangsmåde

Bland øl, flydende honning og rosmarin, læg kødet i blandingen og lad det marinere i nogle timer eller natten over.
Gulerødder, løg, selleri og hvidøg brunes på en pande. Derefter kommes de i en gryde med tomatpure, laurbær, friskkværnet peber og frisk timian. Læg det marinerede kød ned til urterne og hæld vand på så det dækker.
HUSK: Gem marinaden!!!
Bring det hele i kog og lad det småsimre i 1½ time. Tag kødet op og lad det trække i 20 minutter.
Fonden sigtes og marinaden hældes over i. Det hele reduceres til en tyk cremet konsistens. Skær kødet ud i store grove stykker og vend det samemn med saucen. Den smages til med citronsaft, salt og friskkværnet peber. Den kan evt. piskes op med smør.

Comments

comments

DEL
Tidligere artikelMad ud af huset
Næste artikelIndkøbspolitik