Spinatlasagne

Ingredienser

1 stor løg, hakket
1 ds. hakkede tomater
3 spsk. tomatpure
2½ dl revet basilikumblade
4 fed hvidløg, finthakket
1/3 tsk. røde chiliflager
2 spsk. tør sherry
250 g ricottaost
1 æg, pisket
½ dl persille, hakket
500 g revet mozzarella
250 g frisk revet parmesan
1 pk. fuldkorns lasagneplader
olivenolie
salt, friskkværnet peber
500 g frisk spinatblade

Fremgangsmåde

Steg løg i en stor sauterpande med lidt olivenolie indtil de er gennemsigtige og kanterne begynder at karamellisere lidt. Skru lidt ned og tilsæt tomater og tomatpure, lad det simre i 15 minutter. Rør basilikum i og tilsæt salt og friskkværnet peber. Stil det til side og lad det afkøle.
Sæt en anden sauterpande over ved mellemvarme og tilsæt lidt olivenolie. Kom spinaten på, lidt ad gangen. Måske der skal tilsættes lidt mere olivenolie. Kom det i en skål. Steg derefter hvidløg og tilsæt så spinaten igen, bland det godt. Tilsæt sherry og chiliflager – bland godt. Smag til med salt og friskkværnet peber. Steg i yderligere 1 minut, inden det tages af varmen.
I en skål blandes ricottaost, sammepisket æg og persille. Smag til med lidt salt og friskkværnet peber. Læg det lagvis i et ovnfast fad: lasagneplader, spinat/ricottamix, tomatsauce, mozzarella, parmesanost.
Det skulle være nok til at lave 3 lag.
Bag i 45 minutter og lad den hvile i 10 minutter inden servering.

Comments

comments