header

Indbagt torsk i lime-flødespinat

4 pers.

Ingredienser

4 plader butterdej
500 g helbladet spinat eller frossen
saft og skal af 1 lime
2-3 dl piskefløde
2 spsk. smør
1-2 spsk. mel
2-4 spsk. sukker
salt, friskkværnet peber

torskefileter

Fremgangsmåde

Gnid fisken i salt og skyl den, dup den tør med køkkenrulle. Skær fisken i passende styker, så de kan ligge på butterdejen.
Optø spinaten. Kom lidt smør på panden og damp spinaten et par minutter. Drys mel på spinaten og tilsæt piskefløden og kog et par minutter til sovsen har en tyk konsistens. Kom limesaft og skal i og smag til med sukker, salt og friskkvænet peber.
Der skal ofte mere sukker i end man tror. Kom lidt sukker i ad gangen og smag.
Rul butterdej ud til 20 x 20 cm. Læg spinatblandingen i bunden, så fisk og så mere spinatblanding. Luk pakkerne. Sæt dem på en smurt plade og bag i ovnen ved 190-210 grader i 20-25 minutter.