header

Nudelsuppe med kyllinge- eller svinekød

Ingredienser

250 g kyllingefilet eller svinemørbrad, fintstrimlet
1 spsk. finthakket hvidløg
1 spsk. finthakket ingefær
1½ liter kyllinge- eller grønsagsbouillon
1/4 hvidkålshoved eller ½ kinakål, fintsnittet
1-2 spsk. løg i smalle både
1-2 spsk. sambal oelek
2 spsk. fiskesauce
1 spsk. sukker
150 g æggenudler
50 g bønnespirer
3 spsk. olie til stegning

Garniture:
2 spsk. grofthakkede, ristede peanuts
skalotteløg i tynde skiver
2 friske chilier i strimler, uden kerner
2 spsk. hakket koriander

Fremgangsmåde

Opvarm olie i en dyb pande og steg hvidløg og ingefær heri et øjeblik. Tilsæt kyllinge- eller svinekød og lad det stege i 5 minutter. Bring imens bouillon i kog i en anden gryde. Hæld den varme suppe over kødet og tilsæt hvidkål eller kinakål, løg og sambal oelek. Smag til med fiskesauce og sukker.
Kom nudlerne i under omrøring, når retten koger. Lad dem koge til de er møre (ca. 5 minutter), tilsæt bønnespirer og server straks med garnituren i skåle for sig.