Tom Kha Kai

Ingredienser

1 kylling
½ liter kokosmælk
½ liter vand
200 g østershatte eller champignon
2 tomater
25 mm frisk ingefær
2 stilke citrongræs
½ dl citronsaft
5 frisk chilier
3 spsk. fiskesauce
2-3 limeblade
frisk koriander
friske forårsløg toppe
salt

Fremgangsmåde

Skær ingefær i skiver. Skær citrongræs i 2-3 cm. lange stykker. Riv østershatte i mindre stykker.
Del kyllingen i 8 stykker. Skær kødet fra benene og skær det i mindre stykker. Hæld kokosmælk og vand i en gryde. Kog det op og tilsæt ingefær, citrongræs og kylling. Kog til kyllingestykkerne er møre, ca. 10-15 minutter.
Tilsæt østershatte. Kog igennem et par minutter. Smag til med salt og friskkværnet peber. Tilsæt fiskesauce, chili og så meget citronsaft at suppen på en gang smager frisk og stærk. Pluk koriander og skær forårsløg toppe i ca. 2 cm. lange stykker.
Tilsæt limeblade, koriander og løgtoppe.

Comments

comments

DEL
Tidligere artikelMad ud af huset
Næste artikelIndkøbspolitik