header

Hummus

Ingredienser

450 g udblødte kikærter
3 fed hvidløg
3 dl tahina (sesampasta)
1 tsk. chilipulver
2-3 tsk. spidskommen
saft af 2 citroner
salt, friskkværnet peber

Fremgangsmåde

Skyl de udfblødte kikærter under koldt vand og hæld dem op i en gryde 3/4 fyldt med vand. Kikærterne bringes i kog og der skrues ned for varmen. Lad dem småsimre til de er møre. Undervejs skummes omhyggeligt – evt. tilsættes mere vand.
Hæld kikærterne i et dørslag og skyl grundigt. Hæld kikærterne i en blender lidt efter lidt og blend til en tyk pasta/pure. Evt. tilsættes mere vand. Tilsæt pillede hvidløgsfed mens der blendes. Hæld pureen over i en skål. Rør tahina, salt, spidskommen, chilipulver og citronsaft i.
Smag evt. til med mere spidskommen og salt.
Spises med ristet pitabrød eller lign.