Hummus

Ingredienser

450 g udblødte kikærter
3 fed hvidløg
3 dl tahina (sesampasta)
1 tsk. chilipulver
2-3 tsk. spidskommen
saft af 2 citroner
salt, friskkværnet peber

Fremgangsmåde

Skyl de udfblødte kikærter under koldt vand og hæld dem op i en gryde 3/4 fyldt med vand. Kikærterne bringes i kog og der skrues ned for varmen. Lad dem småsimre til de er møre. Undervejs skummes omhyggeligt – evt. tilsættes mere vand.
Hæld kikærterne i et dørslag og skyl grundigt. Hæld kikærterne i en blender lidt efter lidt og blend til en tyk pasta/pure. Evt. tilsættes mere vand. Tilsæt pillede hvidløgsfed mens der blendes. Hæld pureen over i en skål. Rør tahina, salt, spidskommen, chilipulver og citronsaft i.
Smag evt. til med mere spidskommen og salt.
Spises med ristet pitabrød eller lign.

Comments

comments

DEL
Tidligere artikelMad ud af huset
Næste artikelIndkøbspolitik