Tempura rejer med honning-/chili-/hvidløgsdip

Ingredienser

500 g store rejer (tigerrejer) uden skal, men med halen intakt
3/4 dl kartoffelmel
1 spsk. maizena
1 letpisket æg
isvand til at lave en dej med, ca. 13/4 dl tilsættes langsomt
1 forårsløg hakket
salt, friskkværnet peber
raps- eller majsolie til stegning

Honning-/chili-/hvidløg dippingsauce:
11/4 dl flydende honning
3/4 dl mild eddike, evt. risvinseddike
½ spsk. sød chilisauce
en sjat – eller 2 – soya
2-3 fed hvidløg, mast og hakket, derefter stegt brune til pynt

Fremgangsmåde

Bland honning, eddike og sød chilisauce i en lille gryde og varm det op over lav varme, pisk hele tiden indtil det er godt blandet og let sammenkogt. Tag det af varmen og tilsæt soya. Smag til og juster den efter smag, pynt med stegte, brune hvidløg.
Afdryp og skyl rejerne, dup tørre. Drys med lidt salt. Bland kartoffelmel og maizena. Bland æg og isvand og pisk det så i melblandingen. Tilsæt mere vand hvis der er behov for det, det skal være en let dej. Rør forårsløg i. Dyp rejerne og steg i varm olie i ca. 2 minutter (rejerne bliver lyserøde og dejen sprød). Afdryp på køkkenrulle og server med det samme sammen med dippingsauce.

Comments

comments