Æbletærte

Ingredienser

Dej:
100 g smør
2 dl italiensk mel (00-mel)
1 dl flormelis
½ dl vand

Creme:
2 æggeblommer
1 spsk. sukker
1 spsk. vaniliesukker
1 spsk. majsstivelse
1 dl piskefløde
1 dl mælk

Fyld:
4 store æbler
25 g blødt smør
2 spsk. stødt kanel
1 spsk. vaniliesukker

Fremgangsmåde

Hak smør med mel og flormelis i en foodprocessor. Hæld det over i en skål. Saml med koldt vand. Ælt igennem og lad det hvile koldt i 1 time.
Rul dejen ud og beklæd tærteformen med den. Bages ved 175 grader i 10 minutter.
Cremen:
Rør æggeblommer med sukker, vaniliesukker og majsstivelse. Rør piskefløde og mælk i. Varm cremen op til den jævner. Kog igennem i ca. 1 minut. Lad den køle af.
Skær æblerne i både. Fordel cremen over den forbagte tærtebund. Fordel æblebådene over cremen. Skær smørret i stykker og fordel over æblerne. Drys med kanel og vaniliesukker og bag i 20-25 minutter ved 175 grader – eller til æblerne er møre.

Comments

comments

DEL
Tidligere artikelMad ud af huset
Næste artikelIndkøbspolitik