Amerikansk græskartærte

8 pers.

Ingredienser

Tærtedej:
225 g mel
1 æggeblomme
75 g sukker
125 g koldt smør

Græskarpure:
600 g græskar i små stykker uden skal og kerner

Kagefyld:
3 dl græskarpure
1 dl fløde
1½ dl mælk
1 dl ahornsirup
½ dl brun farin
½ dl sukker
4 æg
2 spsk. mel
1/4 tsk. stødt muskatnød
1/4 tsk. stødt ingefær
3/4 tsk. kanel

Tilbehør:
vanilieis eller kold flødeskum

Fremgangsmåde

Sigt melet ud på bordet. Lad en fordybning i midten og læg 1 æggeblomme, sukker og små stykker smør. Ælt alt sammen til en glat dej. Form til en kugle og stilles koldt i 30 minutter. Mørdejen trykkes ud i en smurt tærteform. Lav en høj kant og skær det overskydende af. Prik med en gaffel. Bages ved 200 grader til den er gylden, ca. 12-15 minutter.

Græskarpure:
Fordel de mindre stykker græskar i en bradepande med bagepapir, bages ved 125 grader i 2 timer. Sluk ovnen og lad dem stå i ovnen i ca. 1 time. Blend græskarstykkerne i en foodprocessor til en pure.

Tærtefyld:
Varm græskarpureen op i en gryde, kom fløde og mælk i og rør til den ensartet masse. Det må IKKE koge!!! I en skål røres æg og sukker sammen. Pisk de tørre ingredienser – undtagen mel. Kom mel og sirup i dejen. Rør æggemassen mens den varme græskarpure hældes i, i en tynd stråle. Kom fyldet i tærtedejen. Hvis ikke alt fyldet kan være der, så fyld efter.
Bages i midten af ovnen ved 160 grader i ca. 50-55 minutter.
Lad den afkøle på en rist og server med vanilieis eller iskold flødeskum.

Comments

comments

DEL
Tidligere artikelMad ud af huset
Næste artikelIndkøbspolitik